Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев определи активността на главния прокурор Иван Гешев като

...
Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев определи активността на главния прокурор Иван Гешев като
Коментари Харесай

Какво крие Гешев? Говори депутат

Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев определи активността на главния прокурор Иван Гешев като " аномално държание ". Според него то крие зад себе си политически игри. 

Според Ганев " Демократична България " не е измамила гласоподавателите си.  
-->
" Ние не сме споделили, че в никакъв случай, при никакви условия, за нищо на света... Не схващам себе си като човек, измамил гласоподаватели. Това, което направихме, е да помолим нашите симпатизанти да създадат един огромен компромис ", изясни Ганев.  

По думите му на държавното управление няма да му е елементарно.  

" Големи тествания предстоят и доста работа има да се свърши и в изпълнителната власт, и в законодателството ", акцентира Ганев. 

Той разяснява и изострените връзки на обединението ПП-ДБ с президента Румен Радев. Депутатът разясни, че президентът не е удовлетворен от това, че ще има постоянно държавно управление, което свива доста пълномощията на президента.  

" Ще би трябвало да се прибере до дребните пълномощия на държавен глава, когато има постоянен кабинет. Сигурно е мъчителен този развой ", сподели гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че не президентът е този, който би трябвало да се произнася по тематиката кой е предал националния интерес.  " Доколкото това определение влиза в някакъв юридически подтекст, за това би трябвало да се произнесе съдът ", посочи Ганев.

Според него, това че всички зам.-министри от служебното държавно управление са отстранени, е издирван резултат, който ще затрудни работата на новия кабинет.  Ганев съобщи, че новата власт ще направи одит в работата на служебното държавно управление.

" Би било доста рационално да бъде изработен одит на техните прародители. Допускам, че е допустимо да се окажат осъществени неща от подозрително политическо естество ", разяснява той и даде образец с желае към " Газпром " за спрените доставки за синьо гориво.  

По отношение на новия бюджет, той счита, че има запаси, които да оказват помощ за това дефицитът да бъде арестуван до 3 %. Така да вземем за пример, близо 850 млн. лв. могат да се приберат от дивидентите на държавните сдружения, като се чакат евентуално и по-високи от заложените доходи на митниците и от Данък добавена стойност. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР